Nekala 010 420 4422    Lielahti 010 420 4421

Ensikertalainen: näin pääset alkuun kiipeilyharrastuksessa

9 01 2024 | Ajankohtaista

Meille voi tulla aikaa varaamatta kokeilemaan kiipeilyä. Meiltä löytyy sopivaa kiivettävää vaikka sinulla ei olisi minkäänlaista kiipeilykokemusta. Jos osaat kiivetä tikapuita, pystyt kiipeilemään meillä monta reittiä. Jos vierailet meillä ensimmäistä kertaa, päätä ensin, haluatko boulderoida TK Lielahdessa vai seinäkiipeillä itsevarmistavien laitteiden turvin TK Nekalassa.

Boulderoinnissa kiivetään ilman köysivarmistusta matalilla seinillä joko ylöspäin tai sivusuunnassa. Tippumista turvaa patja. Boulderoinnissa pääset alkuun kertalipulla ja vuokrakengillä. Seinäkiipeilyssä taas kiivetään korkeilla seinillä itsevarmistaviin laitteisiin valjaista kiinnitettynä. Laitteet takaavat turvallisen alastulon. Seinäkiipeilemään ensi kertaa tullessasi ostat seinäkiipeilykokeilun, johon sisältyy kertalippu, vuokrakengät ja -valjaat sekä opastus itsevarmistavien laitteiden käyttöön.

Kiipeilyssä käytät koko kehoa monipuolisesti, joten se voi lisätä lihasvoimaa, koordinaatiota ja tasapainoa. Kiipeily voi auttaa esimerkiksi istumatyöstä johtuviin hartiajumeihin. Kiipeily haastaa myös mieltä: kiipeilyreitit ovat kuin pieniä aivopähkinöitä, joita ratkaistaan yksin tai yhdessä muiden paikalla olevien kiipeilijöiden kanssa. Vaikka kiipeily on yksilösuoritus, kiipeilyreittejä ratkoessa tutustuu kiipeilykavereihin ja meidän lämminhenkiseen kiipeily-yhteisöömme. Henkilökuntamme on aina sinua vastassa ja opastaa kaikessa. Voit siis tulla yksin tai yhdessä kaverin kanssa – yksin et jää.

Voit aloittaa harrastuksen myös ilmoittautumalla meidän kiipeilyn alkeiskurssille: Nekalan seinäkiipeilyn alkeiskurssista löydät tietoa täältä ja Lielahden boulderoinnin starttikurssista löydät tietoa täältä.

Henkilökunta on paikan päällä asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa. Nähdään TK:lla!

Seuraa meitä

Categories