Nekala 010 420 4422    Lielahti 010 420 4421

Nekala

Nekalan kiipeilyhalli

TK Nekala on joulukuussa 2010 auennut ensimmäinen kiipeilyhallimme. Löydät meidät osoitteesta Mäntyhaantie 2. Nekalassa voit kiipeilyn lomassa istahtaa myös kahville ja lukea kiipeilyaiheisia lehtiä. Löydät kiipeilyyn kaiken tarvitsemasi TK Shopista. ​Henkilökuntamme on paikalla sinua varten, voit tulla paikalle ilman ajanvarausta tai mitään aiempaa kiipeilykokemusta eikä aikarajaa ole. Kysy rohkeasti! Autamme varusteiden valinnassa, ohjaamme alkuun ja annamme vinkkejä kiipeilyyn.

Nekalan palveluihin kuuluu seinäkiipeily, itsevarmistavat laitteet, boulderointi, kurssit ja valmennus, vapaapainoalue, verryttelyterassi, campus, sormilaudat sekä kurssitila. Meillä järjestetään myös lasten synttäreitä, polttareita ja muita ohjattuja ryhmiä.

Seinäkiipeily

Omatoiminen seinäkiipeilyn harrastaminen köysivarmisteisilla seinillä Nekalassa edellyttää, että olet suorittanut kansallisen varmistuskortin ja varmistuskortti on näkyvillä valjaissasi. Lue lisää varmistuskortista. Hanki varmistustaidot Seinäkiipeilyn alkeet -kurssilta ja tule kiipeilemään omatoimisesti köysillä. Kurssit järjestetään pääsääntöisesti tiistaisin Nekalassa.

Nekalan köysivarmisteiset seinät ovat noin 9 metriä korkeita. Seinillä on 7 itsevarmistavaa linjaa, 14 yläköysilinjaa ja 16 alaköysi- eli liidilinjaa. Jokaisella linjalla on 2–3 reittiä, jotka vaihtuvat noin 8 viikon välein. Varusteina seinäkiipeilyssä ovat kiipeilytossut sekä valjaat ja köysikiipeilyssä lisäksi varmistuslaite, sulkurengas ja halutessasi mankkapussi. Kaikki varusteet voit vuokrata tai ostaa meiltä.

Itsevarmistavat seinät

Nekalan hallissa on 7 itsevarmistavaa laitetta, yhteensä kiivettäviä reittejä on noin 21. Erikoisuutena on koko seinän korkuiset käsihalkeama ja tufa.

Itsevarmistava laite turvaa kiipeilysi ja laskee sinut alas seinältä. Itsevarmistavilla voi kiipeillä kuka vain aukioloaikojemme puitteissa alkuopastuksen saatuaan.

Huom! Kurssitilan ollessa varattu, itsevarmistavia linjoja on käytössä neljä.
Aukioloaikojen ulkopuolella itsevarmistavilla ei saa kiipeillä yksin.

Boulderointi

Boulderointi on kiipeilyä matalilla seinillä ilman köysivarmistusta. Tippumista turvaa paksu patja.

Nekalan boulderointialue on seinäpinta-alaltaan noin 300 neliötä. Boulderseinät ovat noin 4,5 metriä korkeita. Boulderoida voit sekä Nekalan että Lielahden toimipisteissä. Varusteina boulderoinnissa ovat kiipeilytossut, jotka voit vuokrata tai ostaa meiltä. Kursseja boulderointiin tarjoamme TK Lielahdessa.

Ennen kuin tulet

Voit tulla kiipeilemään aikaa varaamatta. Säästät hieman aikaasi, jos tutustut käyttösääntöihimme ja allekirjoitat ne jo ennen saapumistasi. Jos seurassasi on alle 18-vuotiaita lapsia, huoltaja allekirjoittaa säännöt lasten puolesta.
Seinäkiipeilyalueen säännöt
  1. Omatoiminen seinäkiipeilyn harrastaminen köysivarmisteisilla seinillä Nekalassa edellyttää, että olet suorittanut kansallisen varmistuskortin ja varmistuskortti on näkyvillä valjaissa.
  2. Köysikiipeilytaitoja kuten kiipeilykaverin varmistaminen saa kiipeilyhallissamme opettaa vain henkilökunta.
  3. Aukioloaikojen ulkopuolella ei saa kiivetä köysivarmiseisella tai itsevarmistavilla seinällä yksin.
  4. Jos näet vaaratilanteita tai toimintaa, joka on sääntöjen vastaista, ilmoitathan siitä henkilökunnalle tai tee onnettomuusraportti. *
  5. Henkilökunnalla on vastuu puuttua kiipeilijöiden toimintaa, jos se vaarantaa muiden turvallisuuden tai on sääntöjen vastaista.


Turvallista kiipeilyä!

Palvelut

Kurssit

Seinäkiipeilyn alkeis- ja jatkokursseilla opit tiedot ja taidot omatoimiseen kiipeilyyn Nekalan köysivarmisteisilla seinillä. Kurssivalikoimastamme löytyy sisäkiipeilyn lisäksi kalliokiipeilyn alkeiskurssi sekä multipitch- ja trädikurssit.

Ohjatut ryhmät

Kiipeily sopii erinomaisesti koululais- ja opiskelijaryhmille, joukkueille ja seuroille sekä tiimipäivän, tyhy-päivän tai polttareiden liikunnalliseksi aktiviteetiksi. Ohjaajamme pitävät huolen, että jokaiselle löytyy sopivasti haastetta.

Lapset ja nuoret

Kiipeilyharrastuksen voi aloittaa vanhempien seurassa milloin vain. Lisäksi meillä on ohjattuja lasten ja nuorten valmennusryhmiä 6–18-vuotiaille viikoittain.

TK Shop

Nekalan TK Shopista löydät varusteet seinäkiipeilyyn, boulderointiin ja kalliokiipeilyyn. Henkilökuntamme auttaa sinua sopivien varusteiden valinnassa. Tule tutustumaan valikoimaamme paikan päällä ja hörppää samalla kupillinen paikan päällä jauhetuista pavuista valmistettua kahvia.
Nekalan tiloissa toimii Kiipeilykerho Vertikaalin toimisto.